В семейство на скиори Макс Парът е обречен да се занимава със

...
В семейство на скиори Макс Парът е обречен да се занимава със
Коментари Харесай

От ада до рая за 3 години: Да пребориш рака и да станеш олимпийски шампион!

В семейство на скиори  Макс Парът  е жертван да се занимава със зимни спортове. Още от 3-годишна възраст дребният Макс е качен на ски в зимния канадски курорт Бромонт, където и минава детството му. Баща му - играч в алпийските дисциплини, бързо възпламенява интереса на Макс към ските, само че сноубордът е това, което се трансформира в същинска пристрастеност на неговия наследник.

През тинейджърските си години Макс Парът става все по-добър и схваща за себе си, че има голям капацитет в сноуборда. Едва на 19 години канадецът печели първия си важен орден - сребро на Зимните игри в Аспен, Колорадо. Години по-късно среброто към този момент се приема от Парът като неуспех : неговата единствена цел е златото, което е печелил общо шест пъти.

Амбициите на Парът обаче стигат и оттатък Океана. Той стартира да жъне триумфи и в Европа, където водещите сноубордисти стартират да се преценяват с надарения канадец. След като дава съществени поръчки на редица надпревари, Макс Парът се насочва към най-голямата си фантазия в спорта - да стане олимпийски първенец .

В началото на 2018 година Парът, още ненавършил 24 години, прави олимпийския си дебют  на Игрите в Пьонгчанг. И за изненада за мнозина, само че не и за него, завоюва олимпийско сребро в дисциплината слоупстайл (спускане по особено трасе с разнообразни препятствия). Това обаче не задоволява надарения канадец, който бленува за олимпийското злато. 

Фокусът на Макс Парът се измества напълно към предстоящите Зимни олимпийски игри в Пекин  през 2022 година, когато канадецът е твърдо решен да се качи на най-високото спортно ходило. Както и в слоупстайла обаче, животът е подготвил трудности за Макс. Само 10 месеца след олимпийското си сребро в Пьонгчанг Макс Парът схваща, че е болен от рак...
Как Макс пребори рака и стигна до олимпийското злато в Пекин: четете цялата история в SportLive.bg!


Още от ОЩЕ СПОРТ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР